Parintele Serafim

Sa fiu sincer, mi-as fi dorit sa nu fie nevoie sa scriu nimic despre mine, pentru ca acest blog este destinat manastirii. Din pacate, insa, va trebui sa fac tot posibilul pentru a strange fonduri pentru renovarea bisericii, pentru cumpararea unui teren, pentru contructia unor chilii pentru maici, plus toate cheltuielile de mai tarziu, pentru functionarea manastirii. Intrucat eu voi administra aceste fonduri, mi se pare necesar si corect fata de donatorii nostri sa includ si cateva cuvinte despre mine insumi.

Am intrat in manastire in anul 2004, la manastirea Rasca, din Suceava, dupa mai bine de trei ani de cand am cerut prima oara binecuvantarea duhovnicului.

Am fost tuns in monahism si hirotonit preot pe seama amanastirii Rasca in anul 2005, iar in 2009 m-am intors in Marea Britanie pentru un doctorat in Teologie Ortodoxa Moderna, dedicat Eclesiologiei Parintelui Sofronie Saharov. Spun ca m-am intors in Marea Britanie pentru ca, intre 2003 si 2004, am studiat tot aici, pentru un Master la Departamentul de Literatura Engleza si Comparata la Universitatea din Warwick. Doctoratul l-am facut la Universitatea Durham, cu parintele profesor Andrew Louth.

In cei patru ani de doctorat, am slujit cu parintele Andrew Louth la biserica din Durham si am infiintat o parohie romaneasca in Newcastle, unde am slujit din anul 2010. Cateva luni, la sfarsitul anului 2013, in paralel cu Manastirea Mull si parohia din Newcastle, am preluat si parohia romaneasca din Leeds, din binecuvantarea Inalt Preasfintitului Iosif.

Din ianuarie 2014, lucrez la Departamentul de Teologie al Universitatii Oxford. Este un fellowship postdoctoral de trei ani de zile. De luni pana vineri lucrez la Universitate, pentru a ma intretine, iar sambata si duminca merg in parohiile ortodoxe din Marea Britanie pentru a le vorbi oamenilor despre Manastirea noastra. Cu ajutorul lui Dumnezeu, ne rugam toti sa construim cateva chilii in vara anului 2018, astfel incat sa ne putem muta permanent pe insula.

Intre timp, va invitam sa va alaturati pelerinajelor noastre din fiecare vara. Insulele Celte sunt minunate, iar experienta rugaciunii aici, unde lumea veche stia ca se termina pamantul si incepe ‘nimicul’ este dincolo de orice cuvinte. Eu va astept cu mare drag in Domnul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s